Cum alegi cuţitele potrivite pentru bucătăria ta?

Cum alegi cuţitele potrivite pentru bucătăria ta?

Tipuri de cuţite – Înainte de a achiziţiona un cuţit trebuie să te gândeşti ce tip de cuţit îţi este necesar. Fiecare cuţit are rolul lui şi o funcţie specifică.

 

1. Cuţitul Bucătarului

  • Este cel mai utilizat cuţit în bucătărie şi se foloseşte la tocat, mărunţit şi feliat;
  • Lama, un pic curbată, are dimensiunea între 15 şi 30 cm, lăţimea fiind de până la 4 cm;
  • Se foloseşte pentru legume, carne.
  • Cuţitul bucătarului Tefal Comfort Touch, 20cm

Cuţitul bucătarului Tefal Comfort Touch

  • Cuţitul bucătarului Fiskars Functional Form, 16 cm, Oţel inoxidabil

Cuţitul bucătarului Fiskars Functional Form

  • Cuţitul bucătarului Jamie Oliver, 19 cm

Cuţitul bucătarului Jamie Oliver

 

2. Santoku sau Cuţitul Bucătarului Japonez

  • Acest cuţit este conceput pentru trei activităţi de tăiere: tocare, feliere, mărunţire;
  • Lungimea lamei este între 13 şi 18 cm;
  • Este cunoscut pentru confortul aparte pe care acesta îl oferă în timpul utilizării.
  • Cuţit Santoku Bergner, Inox, 17.50 cm, Negru/Alb

Cuţit Santoku Bergner

  • Cuţit Santoku Bergner, Inox marmorat, 17.50 cm, Negru

Cuţit Santoku Bergner

  • Cuţit Santoku Culinario, oţel carbon, 18 cm

Cuţit Santoku Culinario

 

3. Cuţitul Universal

  • Se foloseşte pentru îndeplinirea mai multor sarcini; lungimea lamei este de aproximativ 10 – 15 cm;
  • Se utilizează mai ales pentru a toca ceapa, usturoiul, verdeaţa, bucăţile de carne.
  • Cuţit universal Tefal Ingenio, 13cm, negru

  • Cuţit universal inox Brabantia

Cuţit universal inox Brabantia

 

4. Cuţitul pentru decojit

  • Se utilizează pentru felierea şi mărunţirea alimentelor care sunt prea mici pentru cuţitul bucătarului;
  • Se foloseşte la curăţarea legumelor (morcovi, cartofi), a fructelor;
  • Cuţitul pentru decojit este unul mic şi are lama subţire şi uşor flexibilă;
  • Lungimea lamei este între 6.5 şi 11 cm.
  • Cuţit pentru decojit Richardson Sheffield, Laser Cuisine

Cuţit pentru decojit Richardson Sheffield

  • Cuţit pentru decojit Tefal Ingenio, 8 cm, negru

Cuţit pentru decojit Tefal Ingenio

  • Set 2 cuţite pentru decojit, Royal VKB

Set 2 cuţite pentru decojit

 

5. Cuţitul pentru pâine

  • Este un cuţit lung, cu zimţi, special creat pentru tăierea pâinii, preparatelor coapte;
  • Lungimea lamei este de 20 – 25 cm.
  • Cuţit pentru pâine Tefal Ingenio, ceramic, 16 cm

Cuţit pentru pâine Tefal Ingenio

  • Cuţit pentru pâine Tefal K0770414, 20 cm

Cuţit pentru pâine Tefal K0770414

  • Cuţit pentru pâine Tefal Ingenio, 20 cm, Inox

Cuţit pentru pâine Tefal Ingenio

 

6. Cuţitul de tranşat

  • Lama cuţitului de tranşat este de aproximativ 20 cm şi poate să ajungă până la 40 cm;
  • Acesta este mai subţire decât cuţitul bucătarului şi, în acest mod, permite obţinerea feliilor fine şi delicate;
  • Poţi să îl foloseşti la tranşarea jambonului, la felierea fripturii sau a somonului afumat.
  • Cuţit pentru tranşat Home Profi Tescoma, 17 cm

Cuţit pentru tranşat Home Profi Tescoma

  • Cuţit pentru tranşat Home Profi Tescoma, 20 cm

Cuţit pentru tranşat Home Profi Tescoma

 

7. Satârul

  • Satârul este mare, greu, are o formă dreptunghiulară, iar lama este lată şi groasă;
  • Lungimea lamei este între 12 şi 18 cm;
  • Acesta este folosit în măcelărie şi pentru tăierea articulaţiilor sau a oaselor.
  • Satâr Blaumann, Inox/Marmura, 13.75 cm, Negru

Satâr Blaumann

  • Satâr CS-Solingen, oţel, 14 cm

Satâr CS-Solingen

  • Satâr Carl Schmidt Sohn PRO-X, oţel CrMoV15, lamă 17 cm, mâner antibacterian

Satâr Carl Schmidt Sohn PRO-X

 

8. Spatula

  • Are marginea dreaptă sau zimţată;
  • Lama spatulei este flexibilă, rotunjită la vârf şi lungimea este între 10 si 22 cm;
  • Se utilizează la ornarea prăjiturilor, la întoarcerea preparatelor în timpul gătitului (file-uri de peşte sau la clătite), la modelarea şi netezirea preparatelor, la tranşare (doar cele zimţate).
  • Spatulă – Kitchen Craft

Spatulă - Kitchen Craft

  • Spatulă cofetărie 18 cm – Westmark

  • Set 3 spatule decorare – Kitchen Craft

 

9. Cuţit pentru dezosare

  • Acesta are un design ce permite manevrabilitate pentru dezosarea cărnii (cu lama rigidă): a pulpelor de miel, de porc sau viţel;
  • Cele cu lama flexibilă sunt folosite la dezosarea păsărilor sau a peştilor mari;
  • Lama este subţire, rigidă sau flexibilă; poate fi dreaptă sau curbată;
  • Lungimea lamei este între 13 şi 18 cm.
  • Cu acest cuţit se taie împrejurul oaselor oferindu-ţi flexibilitatea de care ai nevoie pentru dezosarea cărnii.

  • Cuţit pentru dezosare Zyliss, Albastru

Cuţit pentru dezosare Zyliss

  • Cuţit pentru dezosat Jamie Oliver

Cuţit pentru dezosat Jamie Oliver

  • Cuţit pentru dezosare Presto Tescoma, 18 cm

Cuţit pentru dezosare Presto Tescoma

  • Cuţit pentru dezosare Azza Tescoma, 16 cm

Cuţit pentru dezosare Azza Tescoma

 

10. Cuţitul pentru filetat

  • Este extrem de sensibil şi ascuţit şi este indispensabil pentru filetarea peştilor întregi;
  • Poţi să îl foloseşti pentru îndepărtarea pielii de pe anumiţi peşti;
  • Lama are diferite lungimi: între 12 şi 17 cm.

  • Cuţit pentru filetat Jamie Oliver

Cutit pentru filetat Jamie Oliver

  • Cuţit pentru filetat – roşu

Cuţit pentru filetat - roşu

  • Cuţit pentru filetat, Deluxe, Sallvinelli, 200 mm

Cuţit pentru filetat, Deluxe, Sallvinelli

 

11. Cuţitul pentru brânză

  • Sunt 3 feluri de cuţite pentru brânză: pentru brânză tare, brânză moale şi parmezan;
  • Cuţitele pentru brânză moale au lama decupată, pentru a reduce contactul cu brânza atunci când o tai;
  • Cele pentru brânză tare au vârful despicat şi sunt folosite şi pentru servire;
  • Cuţitul pentru tăierea parmezanului se aseamănă cu o daltă scurtă, în formă de frunză-inimă.
  • Cuţit pentru feliat brânzeturi moi – L 160 mm

  • Cuţit pentru brânzeturi tari – 130 mm

Cuţit pentru brânzeturi tari

  • Cuţit pentru brânzeturi Tefal Comfort Touch, 15 cm

Cuţit pentru brânzeturi Tefal Comfort Touch

  • Cuţit pentru brânzeturi Tefal Ingenio, Inox

Cuţit pentru brânzeturi Tefal Ingenio, Inox

  • Set 3 cuţite pentru brânzeturi, Gefu

Set 3 cuţite pentru brânzeturi

  • Set 4 cuţite pentru brânzeturi, Sambonet

Set 4 cuţite pentru brânzeturi, Sambonet

 

12. Cuţitul pentru unt

  • Este o piesă opţională;
  • Are o dimensiune mică, o formă rotunjită, iar lama acestuia este lată;
  • Este perfect pentru a întinde unt pe pâine dar şi alte alimente (gem);
  • Dacă doreşti să pregăteşti o masă festivă, elegantă, atunci acest cuţit este perfect pentru servirea untului.
  • Cuţit pentru unt Fiskars Functional Form, 8 cm

  • Cuţit pentru unt, 10 cm, Westmark din inox

Cuţit pentru unt, 10 cm

  • Cuţit pentru unt, Bugatti Caprera

Cuţit pentru unt, Bugatti Caprera

 

13. Cuţitul pentru stridii

  • Este folosit numai pentru desfacerea cochiliilor datorită lamei scurte şi tari;
  • Cuţitul are vârful ascuţit, în formă de baionetă.
  • Cuţit stridii – Kitchen Craft

Cuţit stridii - Kitchen Craft

  • Cuţit profesional stridii – Kitchen Craft

Cuţit profesional stridii

 

Aboneaza-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter și primești cele mai noi articole în căsuța ta de e-mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter și primești cele mai noi articole în căsuța ta de e-mail.

Prin folosirea site-ului Aivee.ro sunteţi de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informaţii

Setările cookie pe acest site sunt activate pentru a-ţi oferi cea mai bună experienţă de navigare. Dacă continui să foloseşti acest site fără a schimba setările cookie sau faci click pe butonul "Accept" de mai jos, atunci eşti de acord cu aceste condiţii.

Închide